Work in progress

Holiday cottages, Cornwall

, ,

A spacious plot with one home is being developed into two high end cottages.  Our brief was to make the most of the budget to create elegant seaside gardens affording views over the new houses to the sea beyond.  There is provision for games rooms/hot tubs at the top of the site and also [...]

Small private garden, Bradford on Avon

, ,

This is a garden overlooked on all sides and our brief was to create a secluded, private space.  Three small trees are included at the end of the garden to give screening and a steel pergola allows fragrant roses and wisteria to grow over the garden, giving dappled shade and privacy. There are three [...]

Town house garden, Bath

, , ,

Following the renovation of a beautiful town house in the historic Great Pulteney Street in Bath, my clients were seeking to create a garden which would suit their new home.  The design is simple and echoes Georgian design principles in its symmetry and use of traditional materials. Pyrus calleryana 'Chanticleer' trees will give a degree [...]

Woodland retreat, Berkshire

, ,

My clients were renovating their home and keen to create a secluded woodland garden which would provide plenty of space for relaxing, entertaining and for the kids to be free. We designed a wooden hot tub looking up into the branches of an oak tree, a kitchen garden with a bespoke fruit cage system and [...]

Steeply sloping garden, Bath

, , ,

My client is building a new home in Priston, near Bath and would like a garden to complement the rural setting.  It must include dining seating for 10, an outdoor living room with fireplace, an outdoor kitchen, a vegetable garden, rich planting and views over the new house across the valley. The garden must also [...]

Woodland family garden, Cheam

, ,

This garden creates the transition between a modern house and a recently purchased wild wood.  Near the house paving is linear and formal, arranged in a way which allows for future extension of the house.  There is then a cosy seating area for a BBQ near the house and some storage for a few garden [...]

Stoneworks showroom, Wiltshire

, ,

Space to showcase the range of stone produced by a high-end stone supplier near Bath.  The brief was to include a fire pit, pizza oven, existing trees, sunken seating area, room for outdoor sofas and of course create the wow factor for the showroom.  The busiest time of year here is winter so planting is [...]

Fernside Road, London

, , ,

A small garden which needs to work hard: space for children to play, space for a BBQ, space to eat outside and a gorgeous view.  The solution was to turn the design to an angle, creating two triangular borders.  Feature lighting on the rear wall creates a point of interest as well as giving a [...]

Trinity Road, London

, , ,

A garden for a lively family - the property has an existing shed which could become a garden office, and three gorgeous cherry trees. A trampoline for the kids has been sunken in the garden and the spoil from the hole used to create a safety bank stopping the children from bouncing into the shed [...]

Somerset Lane, Bath

, ,

A new house has been built in an incredibly interesting site.  The wall forming the boundary of the garden was built for Beckford to ride from Lansdown Crescent to his tower, and the ruins of Catherine's hermitage lie at the rear of the site.  The brief was to create a simple landscape scheme to soften [...]

Hampton Court Palace, East Molesey

, ,

Working with fellow designer Matthew Childs I designed a fantastic 'Secluded Garden' within Hampton Court Palace, originally planned to open for the Queen's Jubilee in 2012.  Our brief was to create an accessible sensory garden for visitors who currently don't visit Hampton Court.  Matt and I have taken the concept one step further to create [...]

Sydney Buildings, Bath

, , ,

A gorgeous Georgian townhouse backs onto the Kennett & Avon canal and is being extended.  My brief was to create an elegant town garden in which to enjoy the canal, whilst still having a degree of privacy.   A sunken seating area (flush with the internal level of the house) gives space for a coffee in [...]

The Eden Project, Cornwall

, ,

The Eden Project were looking for a solution for a small strip of land along the edge of the Mediterranean Biodome, and for the entrance from the main car park. I designed a barefoot walkway for the edge of the biodome, where visitors can remove their shoes and walk through increasingly complex plants before washing [...]