Woodland family garden, Cheam

Project Description

This garden creates the transition between a modern house and a recently purchased wild wood.  Near the house paving is linear and formal, arranged in a way which allows for future extension of the house.  There is then a cosy seating area for a BBQ near the house and some storage for a few garden tools and a mower.  Moving away from the house is an adult social space with bench seating and a Chimenea and a lawn for children to play on.  Beyond the lawn is a raised deck, from which the clients can look back at the garden and their home or out to the wild wood.  In the future, paths will extend from the deck into the woodland.

Planting is a low maintenance blend of native woodland species, evergreens and ornamentals with a cheeky veg patch for good measure.

Project Details