Provencal front garden, Bath

Project Description

This is a large front garden, which needed to create a private space to enjoy the sunshine as well as provide an accessible route to reach the street.  Parking for two cars is on existing gravel and existing paving needed to be included in the design.  We also needed to make a dark corner opposite a kitchen light and vibrant, create a peaceful space and deliver a low maintenance garden.  The design adds a curved path in a similar stone as well as a terrace to the kitchen doors, edged in gravel.  Vintage dolly tubs are planted with box and olive trees, a Wisteria is added to the house and planters of box are used to soften the edges of the existing paving.  Planting is a muted palette of penstemon and evergreens with a large swathe of lavender to remind our client of Provence.