Steeply sloping garden, Bath

  • Priston

Project Description

My client is building a new home in Priston, near Bath and would like a garden to complement the rural setting.  It must include dining seating for 10, an outdoor living room with fireplace, an outdoor kitchen, a vegetable garden, rich planting and views over the new house across the valley.

The garden must also afford neighbours (and my client) as much privacy as possible.  The main seating and entertaining areas are near the house, and the design softens as it nears the garden boundaries with wild flower meadows.  The ground contains a great deal of white lias stone which is used to build retaining gabion walls and create features throughout the planting.  A driveway sweeps through the slope to a lower floor in the house and is hidden from neighbours.  A stately pergola in white lias and oak completes the garden and borders a large family lawn, terraced into the slope.